lån

Företagslån

Men med så många olika långivare där ute kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig. Som tur är finns LÅNAB här för att hjälpa dig. Vi har gjort jobbetåt dig, jämför 15 långivares villkor innan du ansöker, så att du kan vara säker på att du får det bästa möjliga erbjudandet.

Med LÅNAB kan du som företag låna upp till 30 000 000 kronor. Så oavsett om du vill utöka din verksamhet eller bara täcka några oväntade utgifter kan vi hjälpa dig att få den finansiering du behöver. Ansök idag och kom igång med att uppnå dina affärsmål.

företagslån

Bästa långivarna just nu för företag som ska låna pengar

lendo lån
Advisa

Jämför företagslån

Företagslån finns i många olika former och storlekar, från kortfristiga lån till krediter och finansiering av utrustning. Så hur vet du vilken typ av lån som är rätt för ditt företag? Allt beror på dina behov och preferenser. Om du till exempel behöver ett snabbt tillskott av pengar för att täcka en oväntad utgift kan ett kortfristigt lån vara det bästa alternativet. Men om du vill finansiera ett långsiktigt projekt eller expandera ditt företag behöver du ett lån med en längre återbetalningstid. Kreditlinor kan också vara ett bra alternativ för företag som behöver flexibilitet, eftersom du kan låna vad du behöver när du behöver det och bara betala ränta på de medel som du faktiskt använder. Oavsett dina behov finns det ett företagslån som är perfekt för dig.

Vilken långivare har bästa räntan för ett företagslån?

Det finns många långivare där ute som erbjuder företagslån. Men vilken har den bästa räntan? Beroende på din kreditvärdighet och hur mycket pengar du behöver kan svaret vara olika. Så hur bestämmer du vilken långivare som är rätt för dig? Kolla in den här infografiken för att jämföra räntor från några av de främsta långivarna.

Ansök om ett företagslån online idag med ett enda klick !

Ansök om ett företagslån idag så behöver du inte oroa dig för att navigera genom olika banker eller fylla i långa ansökningar. Med ett enkelt onlineformulär kan alla de stora långivarna i vår databas ge ditt företag ett omedelbart beslut om huruvida de vill ha dig som kund!

Vem kan ta ett företagslån?

Alla  företag som behöver ekonomiskt stöd för att starta eller utveckla ett företag kan ansöka om ett företagslån. Det finns många olika typer av företagslån tillgängliga, var och en med sina egna krav för att komma i fråga. Vissa lån kan till exempel endast vara tillgängliga för företag som har varit verksamma under en viss tid, medan andra kan kräva säkerhet. Det bästa sättet att ta reda på om du uppfyller kraven för ett visst lån är att tala med en lånehandläggare på en bank eller ett annat finansinstitut. I de flesta fall måste du tillhandahålla bokslut och skattedeklarationer för att få din låneansökan godkänd. När du har blivit godkänd för ett lån måste du skriva under ett skuldebrev där återbetalningsvillkoren beskrivs i detalj. Företagslån kan vara ett viktigt verktyg för företag av alla storlekar, men det är viktigt att förstå villkoren innan du ansöker.

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är ett lån som vanligtvis används för att finansiera start eller expansion av ett företag. Lånet kan tillhandahållas av en bank, ett kreditgivare eller ett annat finansinstitut, och det återbetalas vanligtvis under en viss tidsperiod, med ränta. För att ansöka om ett företagslån måste låntagaren vanligtvis tillhandahålla finansiell information som inkomst- och balansräkningar. Låneansökan kräver också vanligtvis en detaljerad affärsplan. När lånet har godkänts kan medlen användas för en mängd olika ändamål, bland annat för att köpa inventarier, utrustning eller fastigheter. Företagslån kan vara en viktig finansieringskälla för företag av alla storlekar.

Vad krävs för att få ett företagslån

Det finns några grundläggande krav som du måste uppfylla för att kvalificera dig för ett företagslån. För det första måste du ha varit verksam i minst ett år. Detta visar långivarna att du har en framgångsrik hisorik i ditt företag och att det är mer sannolikt att du kommer att betala tillbaka lånet.

Du måste också ha god personlig kreditvärdighet. Detta beror på att din personliga kreditvärdighet kommer att beaktas när långivarna behandlar din låneansökan.

Slutligen måste du ha en säkerhet att erbjuda som säkerhet för lånet. Detta kan vara i form av egendom eller utrustning. Säkerheten ger långivarna trygghet i att de kommer att få tillbaka sina pengar om du inte betalar tillbaka lånet.

Om du uppfyller dessa grundläggande krav bör du inte ha några problem med att kvalificera dig för ett företagslån. Det lönar sig dock alltid att shoppa runt för att få det bästa erbjudandet på ditt lån.

Hur mycket får man låna till företag?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom det belopp som ett företag kan låna beror på ett antal faktorer, bland annat företagets ekonomiska situation, kredithistorik och syftet med lånet. En allmän tumregel är dock att de flesta företag vanligtvis kan låna upp till 10% av sin årliga omsättning Om ett företag har en omsättning på 1 miljon kr kan det vanligtvis låna upp till 100 000kr.

Naturligtvis kan det belopp som ett företag faktiskt kan låna vara mindre än detta maximala belopp, beroende på företagets individuella omständigheter.  Ett företag med dålig kreditvärdighet kan till exempel bara få låna ett mindre belopp eller betala en högre ränta.

Det är också värt att notera att det högsta belopp som ett företag kan låna vanligtvis inte är detsamma som det belopp som det bör låna. Företag bör endast ta lån som de är säkra på att de har råd att återbetala, eftersom det kan försätta företaget i ekonomiska svårigheter om det inte gör det.

Hur svårt är det att få företagslån?

Det är ingen hemlighet att det kan vara svårt att få företagslån. Långivare är ofta ovilliga att ta risken att låna ut pengar till ett litet företag, och processen att ansöka om ett lån kan vara skrämmande.

Det är dock möjligt att få ett företagslån om du vet var du ska leta och vad du kan förvänta dig. Det finns en det finns många olika långivare och alla har olika krav.

Det första steget för att få ett företagslån är att hitta rätt långivare. Det finns många olika typer av långivare, så det är viktigt att shoppa runt och jämföra erbjudanden. När du har hittat några potentiella långivare är det dags att påbörja ansökningsprocessen.

Table of Contents