lån

Bästa blancolånet

Ett blancolånär inte kopplade till specifika objekt och kan användas till nästan vad som helst. De kommer ofta med högre räntor än lån med säkerhet. 

Lendo: Bäst blancolån just nu

lendo lån
5/5

Vårat betyg 5,0

Lånebelopp

5 000 – 600 000 kr

1,95 – 29,95 %

Bästa blancolånet kan vara en komplicerad och tidskrävande process att hitta. Det finns många olika långivare att välja mellan och alla erbjuder sina egna unika villkor. Det är viktigt att jämföra erbjudandena från flera olika långivare innan du fattar ett beslut. Vår jämförelsetabell högst upp på sidan gör det enkelt att se vilka långivare som har de lägsta räntorna på blancolån. Genom att ta dig tid att shoppa runt och jämföra erbjudanden kan du vara säker på att du får det bästa möjliga erbjudandet på ditt lån.

Topplista med bästa blancolånet

 1. Lendo: Blancolån på 5 000 – 600 000 kr – ränta 1,95 – 29,95 %.
 2. Sambla: Blancolån på 5 000 – 600 000 kr – ränta 2,95 – 29,95 %.

 

Advisa

2,95 – 25,95%

5/5

5 000 – 600 000 kr

lendo lån

1,95 – 29,95%

5/5

5 000 – 600 000 kr

Innehållsförteckning

Vad är ett blancolån?

Blancolån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill. Det kan användas för att köpa en bil, renovera ditt hem eller finansiera en resa. Eftersom det inte finns någon säkerhet bakom lånet är det oftast svårare att bli godkänd för ett blancolån än för ett lån med säkerhet, till exempel ett bolån. Men om du har en god kreditvärdighet kan det vara ett bra alternativ för att finansiera dina projekt.Beloppet ligger vanligtvis mellan 5 000 och 500 000 kronor 

Blancolån med så låg ränta som möjligt

Hur vet du om ett blancolån har de bästa villkoren för dina behov? Allt handlar om vilken ränta som erbjuds och om dessa räntor uppfyller vissa kriterier eller inte. Om någon till exempel vill ha en överkomlig månadsbetalning med låg kreditrisk bör han eller hon titta på blancolån som har en kortare löptid än genomsnittet, eftersom detta garanterar att han eller hon kan hålla jämna steg med betalningarna utan alltför stora svårigheter senare, när inkomsterna kan vara mindre
Dessutom är det viktigt att överväga andra faktorer innan man engagerar sig helt och hållet, t.ex. den totala kostnaden över tid inklusive skatter/försäkringar etc., riskkänslighet gentemot marknadssvängningar

Vad är ränta på ett blancolån?

Räntorna på blancolån fastställs inte av Lånab utan med banker och långivare. Varje bank eller långivare gör sin egen riskbedömning utifrån din kreditvärdighet, sedan kan du ta reda på vilken ränta de erbjuder genom vår tjänst från dem!

Vad är Fördelar och risker med blancolån?

Blancolån kan ha flera fördelar jämfört med andra lånalternativ. Här är några av fördelarna med blancolån:

 1. Inga säkerheter krävs: Eftersom blancolån är ett lån utan säkerhet behöver du inte lämna någon säkerhet för att bli godkänd för lånet. Detta kan vara en fördel om du inte har någon tillgång att lämna som säkerhet, till exempel en bil eller fastighet.

 2. Flexibilitet: Eftersom det inte finns någon säkerhet bakom lånet kan du använda pengarna till vad du vill. Du behöver inte uppge någon anledning till varför du tar lånet, vilket ger dig frihet att använda pengarna på ett sätt som passar dig.

 3. Snabb utbetalning: Blancolån kan oftast betalas ut mycket snabbt efter att du har blivit godkänd för lånet. Detta kan vara en fördel om du behöver pengarna snabbt för att betala en oförutsedd utgift.

När det gäller att ta ett lån finns det några saker du måste ta hänsyn till:

 

Vad får ett blancolån användas till?

Ett blancolån kan användas för nästan allt man vill, bland annat för att konsolidera skulder, finansiera ett projekt för hemförbättring eller köpa en bil och mycket annat.

Blancolån med låg ränta

Nedan följer tips om hur du kan få ett blancolån med låg ränta:

 • Ansök via låneförmedlare
 • Inkludera medsökande i ansökan
 • Kombinera lån med större blancolån för att öka dina chanser 

Bästa sättet att ansöka om ett blancolån

Genom att ansöka om ett lån via en förmedlare som Lendo kan du få bästa möjliga ränta och villkor. De är inte bara gratis att använda utan ger också tillgång till omedelbart vilka långivare som erbjuder vilka villkor så att du kan göra sitt val lättare

Här är exempel på lån som kan kallas för blancolån

Om blanco lån

 • Låna mellan 10 000 kr och 600 000 kr
 • BlancolånIndividuell ränta 4,65 % – 18 %
 • Återbetalningstid på 3 till 12 år
 • Möjlighet att låna tillsammans med någon annan

Hur man ansöker om ett Blancolån 2023?

För att ansöka om ett blancolån behöver du först välja en långivare och sedan fylla i en ansökan. Ansökningsprocessen kan variera beroende på långivare, men här är några vanliga steg i ansökningsprocessen:

 1. Jämför lån: Jämför räntor och villkor från olika långivare för att hitta det bästa lånet för dig.

 2. Fyll i ansökan: Fyll i en ansökan hos den långivare du vill låna av. Du kan behöva uppge din årsinkomst, skuldsättning och andra uppgifter om din ekonomi.

 3. Kreditupplysning: Långivaren kommer att göra en kreditupplysning på dig för att bedöma din kreditvärdighet. Detta kan påverka om du blir godkänd för lånet och vilken ränta du får.

 4. Beslut om lånet: Efter att långivaren har gjort en kreditupplysning kommer de att fatta beslut om du blir godkänd för lånet. Om du blir godkänd kommer du att få ett låneerbjudande som du kan välja att acceptera eller avslå.

 5. Utbetalning: Om du accepterar låneerbjudandet kommer pengarna att betalas ut till ditt konto.

Sammanfattning Blancolån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill. Detfinns olika typer av blancolån, från små kortfristiga lån till större lån med längre löptider. Det är viktigt att du jämför räntor, löptider och villkor från olika långivare innan du tar ett lån för att hitta det bästa alternativet för dig.

När du ansöker om ett blancolån behöver du fylla i en ansökan och långivaren kommer att göra en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet. Beroende på om du blir godkänd eller inte, och vilken ränta du får, kan du sedan acceptera eller avslå låneerbjudandet.

Det är viktigt att du tänker igenom och gör en noggrann bedömning av dina behov och ekonomiska situation innan du tar ett blancolån. Att jämföra olika långivare och ta hänsyn till faktorer som ränta, löptid, lånestorlek, flexibilitet och kreditvärdighet kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för dig.

Om du är osäker på vilken typ av lån som passar dig bäst, eller om du har frågor om att ansöka om ett blancolån, är det bästa att prata med en professionell rådgivare eller banktjänsteman. De kan hjälpa dig att förstå de olika alternativen och vad som kan fungera bäst för dig baserat på din unika situation.

Slutsats Blancolån kan vara ett värdefullt alternativ för dem som behöver finansiering för saker som renoveringar, semester, eller stora inköp. Men som med alla typer av lån är det viktigt att du tänker igenom och gör en noggrann bedömning av dina behov och ekonomiska situation innan du tar ett lån.

Genom att jämföra olika långivare och ta hänsyn till faktorer som ränta, löptid, lånestorlek, flexibilitet och kreditvärdighet kan du hitta det bästa lånet för dig. Att ansöka om ett blancolån kan vara enkelt och snabbt, men se till att du förstår villkoren och de totala kostnaderna innan du accepterar ett erbjudande.

Tänk också på att ha en plan för hur du ska betala tillbaka lånet i tid och undvik skuldsättning. Med rätt planering och bedömning kan ett blancolån vara ett värdefullt verktyg för att uppnå dina ekonomiska mål.

Risker med blancolån

Blancolån är ett lån där du inte behöver specificera vad pengarna ska användas till. Det gör dem till ett lättillgängligt alternativ för att få tillgång till pengar snabbt, men det finns också en rad risker att tänka på. Här är några av de vanligaste riskerna med blancolån:

 • Höga räntor: Blancolån har ofta högre räntor än andra typer av lån, vilket kan göra det svårt att betala tillbaka lånet i tid. Det är därför viktigt att du tänker noga på om du verkligen har råd att ta ett blancolån och att du har en plan för hur du ska betala tillbaka pengarna.

 • Lång återbetalningstid: Många blancolån har lång återbetalningstid, vilket kan göra det svårt att hålla koll på hur mycket pengar du behöver betala totalt för lånet. 

 • Skuldfälla: Om du tar ett blancolån utan att ha en plan för hur du ska betala tillbaka pengarna kan du lätt hamna i en skuldfälla. Det är därför viktigt att du tänker noga på om du verkligen behöver ett blancolån och om det finns andra alternativ som kan vara mer lämpliga för din situation.

 • Kreditvärdering: Om du inte betalar tillbaka ett blancolån i tid kan det påverka din kreditvärdering negativt. Det kan göra det svårt att ansöka om andra lån eller krediter i framtiden och kan också påverka din möjlighet att få ett jobb eller en lägenhet.

Det är viktigt att du är medveten om riskerna med blancolån innan du tar ett. Genom att tänka noga på om du verkligen behöver ett blancolån och om du har råd att betala tillbaka pengarna i tid .